Nieuws / Kalender

GRATIS PROEFLES!?

Dansen is een feestje!  Dat weet ik al lang… maar jij twijfelt misschien nog een beetje welke danssoort het beste bij je past.
Daarom is het altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen bij 1 of meer cursussen voor je een beslissing neemt.
Gezelligheid & plezier gegarandeerd! Aanmelden kan bij voorkeur per whatsapp via 06-28344958 of mail creativeartworx@xs4all.nl o.v.v naam-adres-geboortedatum aanvrager en gsm nummer.

 

NIEUWE LOCATIE GEZOCHT!! 

Spijtig genoeg moet ik  per 31 JANUARI 2024 mijn huidige locatie aan de Keldermanslaan 5A gaan verlaten & ben dus op zoek naar een nieuwe locatie! Zoek jij met me mee? Zowel huren als kopen behoren tot de mogelijkheden. Op mijn wensenlijstje staan een aantal punten, maar ALLE tips zijn welkom! Ook als jouw tip niet precies overeenkomt met mijn wensenlijst.

Degene met de Gouden Tip wordt op originele wijze beloond!!

Ik zoek:
1. Locatie in Bergen op Zoom, liefst centrale ligging.
2. Vloeroppervlak van zo’n 12 meter breed, bij 7 a 8 meter diep met vlakke ondergrond waar eventueel dansvloer gelegd kan worden. Graag zonder pilaren.
3. Aparte ingang en Toiletvoorziening
4. Keuken of pantry (of Bar) voorziening
5. Goede parkeergelegenheid
6. Opslagruimte zou mooi zijn

Check het filmpje via de link https://youtu.be/YPSR65dsKaM om een goede indruk te krijgen van wat ik nu heb. (LET OP! De uiterste vertekdatum is verlengd naar December 2023, dit was tijdens het maken van dit filmpje nog niet bekend)
Tips kun je melden via 06-28344958 of per mail: creativeartworx@xs4all.nl
Dank je wel voor het meedenken! Lieve groet, Anouk

 

HET WAS ‘SMULLEN’!! 

De dansvoorstelling in Theater de Maagd van zaterdag 8 Juli was een groot succes!! Ruim 170 leerlingen van jong (3 jaar) tot iets ouder…hebben vol enthousiasme laten zien hoe blij je wordt van dansen!  Het publiek heeft genoten van 39 zeer gevarieerde & smaakvolle gerechtjes, in 1 woord om van te SMULLEN!   Heb je dit feestje toch onverhoopt gemist? Zorg dan dat je er volgend jaar bij bent. Dan staan we op zaterdag 22 JUNI 2024 in de Maagd!!

 

 ‘ROCK YOUR SOCKS’ VOOR KIDS MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

Maar aanleiding van een dans workshop voor  kinderen tussen de 11 & 18 jaar met een licht verstandelijke beperking of Down is het idee geboren om een dans cursus te starten voor deze doelgroep. Op Woensdag 28 Maart, zijn we officieel van start gegaan!   De les is wekelijks van 15.30 tot 16.15 uur.   Lijkt het je wat?  Meldt je dan snel aan voor een GRATIS proefles via creativeartworx@xs4all.nl of 06-28344958 o.v.v. naam & leeftijd en ‘Rock Your Socks’!

 

CUBAANSE SALSA EN RUEDA!  

Salsa is de verzamelnaam voor vrolijke ritmische muziek & dans, waarbij je makkelijk wegdroomt naar de Caribbean.  Er zijn verschillende soorten Salsa dansstijlen. De populairste in Nederland zijn L.A. Salsa en Cubaanse Salsa.  L.A Salsa wordt ‘op de lijn’ gedanst & heeft weg van het stijldansen zoals de Cha Cha Cha. De Cubaanse Salsa daarentegen wordt (juist) niet op de lijn gedanst & heeft een andere basispas.   Vanaf September 2023 wordt gestart met een nieuwe beginners cursus Cubaanse Salsa op woensdagavonden van 20.30 tot 21.30 uur. De Cubaanse Salsa dans je één op één, als paar. Maar er is ook een leuke, dynamische variant Rueda de Casino, kortweg Rueda. Hierin worden figuren die je als paar danst gecombineerd met andere figuren die je in een groep danst, waarbij de groep een kring vormt. Hierbij wissel je doorlopend van danspartner. Één van de dansers is de ‘caller’ & bepaald de figuren die de  groep danst.. Bij Rueda heb je interactie met danspartners uit de hele groep & is verslavend leuk!  Eerst worden de L.A. basispassen aangeleerd, om het ritmegevoel goed onder de knie te krijgen. Daarna wordt  overgegaan op de Cubaanse Salsa & vervolgens wordt de Rueda geïntroduceerd. Al met een paar figuren kan een leuke en dynamische Rueda gedanst  worden.  Deze cursus wordt gegeven door Henny Hagenaars & Jos Tolud. Zij dansen met veel enthousiasme al dik 16 jaar Salsa & Rueda samen. Klik op de link https://youtu.be/XwC7kjrX9_0  om alvast een goede indruk te krijgen. Ben jij enthousiast? Leuk! Meld jezelf & je partner, vriend, vriendin, broer of zus snel aan per mail: creativeartworx@xs4all.nl o.v.v. naam – adres – geboortedatum & GSM nr.  Alle combi’s zijn van harte welkom!  Lastig om een danspartner te vinden, maar zou je graag willen starten met deze cursus?  Wij denken/zoeken graag met je mee!  Vermeld dit dan wel even in je mail.  Tot Salsa!

 

URBAN CONTEMPRARY:

Urban Contemporary is een mix van moderne dans met een urban dynamiek.
Het begrip ‘urban’ is alomvattend voor diverse dansstijlen die oorspronkelijk van de straat komen zoals: hiphop, house, locking, popping etc.
In de lessen wordt gewerkt aan lichaamscontrole, muzikaliteit, kracht, uithoudingsvermogen en spelen we met dynamiek.
De les bestaat uit een warming-up waarin gelijk aan verschillende technieken wordt gewerkt, waarin conditie/kracht & stretchoefeningen aan bod komen & je uitdagende choreografieën leert.   Met als einddoel de geleerde choreografieën in de theater dansvoorstelling in Theater De Maagd te kunnen tonen.
Een moderne les met een ‘rauw randje’ dus!
Deze cursus wordt gegeven op woensdagen om 19.30 uur door onze ‘eigen’ Kim van Weele, afgestudeerd Dansproffesional MBO Dans.
De les is bestemd voor leerlingen vanaf 15 jaar & ouder.