Cursussen/Tarieven

Pim Pam PRET!  is een vrolijke en leerzame peuter/kleuter (2 t/m 5 jaar) dansles waarbij iedereen lekker z’n energie kwijt kan. Maar toch net even anders!  Dansen, zingen, springen, heel soms een muziek maken of een verhaaltje lezen en vooral veel PRET!  Allerlei muziekstijlen komen aan bod.  Natuurlijk is elk kind anders, het ene kind is expressief, de ander verstopt zich liever de eerste paar lessen…& dat is helemaal oké.

Voor deze lessen is ook de zogenaamde strippenkaart beschikbaar van 10 lessen, als het voor jouw kind nog niet haalbaar is om elke week te komen dansen.*

BengelZZZ is een kids dance cursus waarbij de ontdekkingsreis van je kind een stapje verder gaat… In deze les worden echt dansjes aangeleerd, maar er blijft voldoende ruimte voor hun fantasie.  Ik maak er graag een feestje van & ondertussen geef ik ze de basis mee van dans & leer nieuwe bewegingen aan. De muziekstijlen die gebruikt worden varieren van populaire Kinderen voor Kinderen tracks, K3 & tik tok liedjes tot bekende top 40 liedjes.

KoterZZZ  is een kids dance/streetdance cursus voor kinderen. In deze les gaan we weer een stapje verder met het aanleren van populaire, stoere dansen. Er worden nieuwe, moeilijkere  dansmoves aangeleerd om de kids nog meer uit te dagen.  De muziekstijlen die gebruikt worden varieren van populaire Tik Tok tracks & bekende top 40 liedjes.

Rock your Socks  is een danscursus voor jeugd/jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking & Down Syndroom. De muziekstijlen die gebruikt worden variëren van populaire Kinderen voor Kinderen tracks, K3 & tik tok liedjes tot bekende top 40 liedjes.

Cubaanse Salsa & Rueda Salsa is de verzamelnaam voor vrolijke ritmische muziek & dans, waarbij je makkelijk wegdroomt naar de Caribbean.  Er zijn verschillende soorten Salsa dansstijlen. De populairste in Nederland zijn L.A. Salsa en Cubaanse Salsa.  L.A Salsa wordt ‘op de lijn’ gedanst & heeft weg van het stijldansen zoals de Cha Cha Cha. De Cubaanse Salsa daarentegen wordt (juist) niet op de lijn gedanst & heeft een andere basispas.  De Cubaanse Salsa dans je één op één, als paar. Maar er is ook een leuke, dynamische variant Rueda de Casino, kortweg Rueda. Hierin worden figuren die je als paar danst gecombineerd met andere figuren die je in een groep danst, waarbij de groep een kring vormt. Hierbij wissel je doorlopend van danspartner. Één van de dansers is de ‘caller’ & bepaald de figuren die de  groep danst.. Bij Rueda heb je interactie met danspartners uit de hele groep & is verslavend leuk!  Deze cursus wordt gegeven door Henny Hagenaars & Jos Tolud. Zij dansen met veel enthousiasme al dik 16 jaar Salsa & Rueda samen.  Klik op de link https://www.youtube.com/watch?v=XwC7kjrX9_0 om een goede indruk te krijgen.

Urban Contemporary  is een mix van moderne dans met een urban dynamiek.  Het begrip ‘urban’ is alomvattend voor diverse dansstijlen die oorspronkelijk van de straat komen zoals: hiphop, house, locking, popping etc.
In de lessen wordt gewerkt aan lichaamscontrole, muzikaliteit, kracht, uithoudingsvermogen en spelen we met dynamiek.
De les bestaat uit een warming-up waarin gelijk aan verschillende technieken wordt gewerkt, waarin conditie/kracht & stretchoefeningen aan bod komen & je uitdagende choreografieën leert. Een les modern met een ‘rauw randje’ dus! Deze cursus wordt gegeven door onze ‘eigen’ Kim van Weele, afgestudeerd Dansproffesional MBO Dans Goes.

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die begin jaren tachtig is ontstaan in New York waar vooral in de achterstandswijken veel op straat werd gedanst.   Het is een losse, luchtige dansvorm, waarbij bouncen op de beat centraal staat. Super fun & hartstikke sportief! Tegenwoordig is streetdance onderdeel van de Urban/Hip Hop cultuur. Behalve in videoclips of dansfilms kom je streetdance/hip hop regelmatig tegen in TV programma’s & theatervoorstellingen. Een streetdance les is een stevige dans-workout waarbij verschillende muziekstijlen aan bod komen: Old skool – funky hip hop  of R&B.  Er zijn diverse cursussen voor kids vanaf 4 jaar tot volwassenen.

Zumba®/Dancefever Zumba is een aerobic-fitness programma dat is gebaseerd op Latijn Amerikaanse dans & in de jaren 90 werd ontwikkeld door Alberto ‘Beto’ Perez. De bewegingen zijn makkelijk te volgen & Zumba® dans je op heerlijke, vaak ‘zomerse’ latin muziek. Het is daarnaast een zeer effectieve calorieverbrander zonder dat je er bij stil staat!   In de Zumba® lessen gooi ik er regelmatig een funky (disco) hit ‘van toen’ tussendoor… & soms van nu!   De Zumba®/Dancefever cursussen worden op dit moment alleen voor volwassenen gegeven. Twijfel niet langer &…   Join the Party!

Theaterdans  wordt uitgevoerd op zeer uiteenlopende soorten muziek waardoor diverse dansstijlen aan bod komen.  Klassiek, Modern, Jazz, Musical, Urban, Pop… of toch Disco??  In deze cursus is alles mogelijk!  Er wordt in de lessen gewerkt aan verschillende choreografieën, waarbij inleving & performance minstens zo belangrijk zijn als de danspassen zelf.  Met theaterdans ‘vertellen’  we bijzondere verhalen met als doel deze aan een breed publiek te kunnen tonen.    Samen ‘Dansend Theater’ maken!

Gewoon Bijzonder is een danscursus voor kinderen die zich sociaal/emotioneel net iets beter thuis voelen buiten de reguliere danslessen. Naast verschillende dansen op populaire muziek met vaste danspassen is er ook ruimte voor beleving & beweging waarbij de dans/beweging vanuit jezelf komt, zonder vaste choreografieën.

Klik hier om naar het actuele lesrooster te gaan.

INSCHRIJVEN:

Inschrijven voor 1 van de cursussen kan o.v.v. Naam leerling- Adres – Geboortedatum leerling – GSM nr. (ouder/verzorger)
Mail deze gegevens naar: Creativeartworx@xs4all.nl
U krijgt dan zsm, doch uiterlijk binnen 5 werkdagen bericht terug.

CURSUSDUUR & TARIEVEN Seizoen 2024-2025   (UNDER CONSTRUCTION)

De volledige cursusduur is standaard 35 weken. Wanneer je later in het lopende seizoen aan meldt voor een cursus wordt een verrekening op het lesgeld gemaakt. De Salsa Rueda cursus wijkt van de standaard duur van 35 weken af.  Hiervoor worden blokken van 10 lessen aangehouden.
(Let OP!  Tijdens schoolvakanties en op officiële feestdagen* is er geen les!)  *In overleg kan hiervan afgeweken worden.

De cursus Streetdance/Theaterdans/Urban Contemporary  jeugd/volwassenen kost €  voor 35 1-uurs lessen.

De cursus  Zumba / Dance Fever kost €  voor 35 1-uurs lessen.

De cursus Salsa & Rueda kost €  per 10 lessen p/p voor 1-uurs lessen.

De cursussen voor  Peuters / Kleuters / Kids kost €  voor 35  45 min. durende lessen.

De Fit & Fun strippenkaart (volwassenen) van 10 lessen kost €   & is enkel voor de cursussen Sporty Jam Streetdance & Zumba/Dance Fever te gebruiken.

De speciale Pim Pam PRET! strippenkaart (2 t/m 5 jaar) van 10 lessen kost €

De genoemde strippenkaarten zijn 1 jaar geldig na datum uitgifte.  

Het volledige cursusgeld dient 14 dagen na factuurdatum betaald te zijn.    Betaling in 4 gelijke termijnen is ook mogelijk.  Hiervoor wordt € 20,00 extra administratiekosten in rekening gebracht per cursus.  De 1e termijn dient uiterlijk op 15 Oktober van het lopende lesseizoen betaald te zijn, de 2e termijn op 15 December, de 3e termijn op 15 Februari & de laatste termijn op 15 April.

Wij behouden ons het recht voor om jaarlijks een prijsverhoging door te voeren volgens de wettelijk vastgestelde inflatie.

CONSUMPTIEKAART:

In de dansschool kan tijdens de lessen een zeer vriendelijk geprijsde (frisse) consumptie gedronken worden. Maak gebruik van de handige consumptiekaart
Deze heeft een waarde van € 10,00 en is tot 2 jaar na uitgifte geldig. Het scheelt een hoop gehannes met klein geld, want pinnen is helaas niet mogelijk.

KORTINGEN:

Dansen is een feestje, toch? Wil jij wel vaker dan 1 keer per week jouw eigen dans-feestje of… dansen er meer leden uit hetzelfde gezin bij mij? Dan wordt je dubbel blij! Hiervoor gelden namelijk leuke kortingen.

  1. More is Less Discount: Wanneer een leerling zich inschrijft voor 2 volledige cursussen wordt er 25% korting op de 2e (goedkoopste) cursus verleend en zelfs 50% korting op een 3e (goedkoopste) cursus!
  2. Running in the Family Discount: Wanneer er 2 of meer leden uit hetzelfde gezin, woonachtig op hetzelfde huisadres, voor een volledige cursus ingeschreven worden zal een korting van 12,5 % worden verleend over het totale cursusgeld. (Indien van toepassing is dit na aftrek van de ‘More is Less’ korting)

*Deze kortingen gelden niet in combinatie met de Fit & Fun strippenkaart. *Indien inschrijving van een leerling zich later in het seizoen voor doet wordt bovengenoemde korting over het resterende cursusgeld verrekend.

STICHTING LEERGELD:

Is je inkomen te laag om je kind te laten deelnemen?
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, omdat hun ouders/verzorgers te weinig geld hebben. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen en biedt deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor deze kinderen opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Ook in de regio Bergen op Zoom.
Meer informatie vindt je op hun website: https://www.leergelddebrabantsewal.nl

 

EXTRA LESSEN tbv OPTREDENS:

Ik verzorg regelmatig verschillende optredens bij uiteenlopende evenementen in de regio waar leerlingen aan mee mogen doen.
Zo hebben we o.a. mee gewerkt aan de opening van de Pompejus toren, de kerst-Flashmobs, Roparun, SynapsZ Kunstcollectief, de paarden 3-daagse & natuurlijk de eindejaars voorstelling in de Maagd!
Voor al deze optredens plan ik vaak extra repetities, dus dat betekend nog meer dansplezier!

Betalingsvoorwaarden:

Door inschrijving van een cursus verplicht men zich tot het betalen van de volledige cursus, ook wanneer gekozen wordt voor betaling in termijnen* of wanneer de leerling tijdens het lopende cursusjaar besluit te stoppen. Restitutie van het lesgeld is dan niet mogelijk.
Tijdens de open les week kunnen proeflessen gevolgd worden. Deze zijn gratis wanneer besloten wordt NIET deel te nemen aan de cursus, echter bij inschrijving van 1 (of meer) cursus(sen) maken de lessen deel uit van de cursus.
Bij het niet nakomen van de betalingsverplichtingen brengen wij € 30,00 administratiekosten in rekening.  Hier gaan eerst 2 herinneringen aan vooraf.

* De 1e termijn dient uiterlijk op 15 Oktober van het lesseizoen betaald te zijn, 2e termijn op 15 December, de 3e termijn op 15 Februari & de laatste termijn op 15 April
Wij werken samen met Omnicas incassojuristen Breda.   Hun betalingsvoorwaarden vind U op:   https://omnicas.net/betalingsvoorwaarden